Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις του

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην προστασία της κυριαρχίας μας»

Γιάννης Οικονόμου

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά, έστειλε η Αθήνα, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην προστασία της κυριαρχίας της.

«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Real FM.

Τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» έδειξε ο Μητσοτάκης στον Σολτς

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά «αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή».

«Στη σέντρα» βγάζει τους Τούρκους η Ελλάδα για τις προκλήσεις 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί επιτυχώς «υβριδικές απειλές» – όπως αυτές στον Έβρο το 2020 ή στην κυβερνοασφάλεια – που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τσαβούσογλου: «Αποστρατιωτικοποιήστε τώρα τα νησιά»

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου έδειξε χάρτες με τους οποίους η Τουρκία έχει «γκριζάρει» όλο το ανατολικό Αιγαίο.

Ο εκβιασμός της Τουρκίας σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και η απάντηση της Ελλάδας

Απείλησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν προχωρήσει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, η Τουρκία θα θέσει ζήτημα για την κυριαρχία τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top