ΕΦΚΑ: Μειώνονται οι εισφορές για τους αγρότες από την 1η Ιουνίου

Η μείωση αφορά τις εισφορές της επικουρικής ασφάλισης

Αγρότες

Μείωση στις εισφορές του κλάδου επικουρικής ασφάλισης για μισθωτούς και μη μισθωτούς ασφαλισμένους, ανάμεσά τους και στους αγρότες, έρχεται από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τους αγρότες (ασφαλισμένοι του π. ΟΓΑ) και οι οποίοι υπάγονται προαιρετικά στην ασφάλιση του Κλάδου Επικουρικής από 1/1/2021, οι εισφορές μειώνονται και ισχύουν από 01.06.2022, ανά ασφαλιστική κατηγορία, ως εξής:

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για δουλειά σε 4.000 ανέργους – Οι μισθοί

Πίνακας εισφορές

Επισημαίνεται ότι:

•    Από 01.01.2023 έως 31.12.2024 τα ποσά των εισφορών για κάθε κατηγορία στον Κλάδο Επικουρικής ασφάλισης θα προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού, το ποσό της εισφοράς θα παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων

•    Από την 01.01.2025 και εφεξής τα ως άνω ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών θα προσαυξάνονται κατ’ έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών (παρ. 4 του άρ. 8, Ν.4670/2020)
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top