Οικονόμου για έκθεση των «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα»: Στερείται σοβαρότητας

Η ΜΚΟ καταττάσσει την Ελλάδα στη χειρότερη θέση της Ευρώπης

Εφημερίδες

«Στερείται κάθε σοβαρότητας» ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, μέσω του Γιάννη Οικονόμου, για την έκθεση της ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Ομάδα) «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» με θέμα τον «Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου».

Η έκθεση τοποθετεί την Ελλάδα στην  108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή κάτω από χώρες όπως η Τυνησία, το Τόγκο, η Μποτσουάνα, με τη χώρα μας να σημειώνει υποχώρηση 38 θέσεων.

Η Ελλάδα είναι στη χειρότερη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, κάτω ακόμη και από την Ουγγαρία.

Στις 19:00 ανακοινώνει ο Μητσοτάκης τα μέτρα για το ρεύμα

«Η ποιότητα μιας έκθεσης δεν κρίνεται μόνο από την υπογραφή του συντάκτη της, αλλά από τη μεθοδολογία της έρευνας και την τεκμηρίωση των συμπερασμάτων», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου εξηγεί πως «ο προσεκτικός και απροκατάληπτος αναγνώστης παρατηρεί ότι δεν έχουν τηρηθεί και οι δυο αυτές αρχές της επιστημονικότητας και της σοβαρότητας».

«Ενδεικτικά,  ο ισχυρισμός ότι σε χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ – στο οποίο παρεμπιπτόντως κυβερνά ο στρατός – αλλά και τα Κατεχόμενα, που η Μ.Κ.Ο. «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» αποκαλεί «Βόρεια Κύπρο», παρότι δεν αναγνωρίζονται διεθνώς, υπάρχει, σύμφωνα με την έκθεση τους, μεγαλύτερη ελευθερία του Τύπου από την Ελλάδα, στερείται κάθε σοβαρότητας», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top