Οργή των πυρόπληκτων της Ηλείας για τις δηλώσεις Δούκα  

Λιβανός: Ειρωνική η διάθεσή μου για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου  

Σπήλιος Λιβανός και Πέτρος Δούκας με γραπτές ανακοινώσεις προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, χωρίς όμως επιτυχία, μετά το βίντεο-ντοκουμέντο της ντροπής. Έξαλλοι με τον Δήμαρχο Σπάρτης και πρώην υφυπουργό είναι οι πυρόπληκτοι του 2007. Άλλωστε στην Ηλεία, οι φωτογραφίες των ανθρώπων που χάθηκαν θυμίζουν ακόμα  τον πόνο που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές, πριν 15 χρόνια. 

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός! 

Η οργή τους ξεχειλίζει με όσα άκουσαν από τον Πέτρο Δούκα που παρουσίασε το έκτακτο επίδομα των 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους σαν  «χρήματα που δόθηκαν σε σακούλες για να γυρίσει το πολιτικό κλίμα».

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί ο Πέτρος Δούκας κάνει λόγο για «καθ' υπερβολή ατυχές σχήμα λόγου»  και ζητάει συγγνώμη από τον Σπήλιο Λιβανό που αποπέμφθηκε εξαιτίας του. 

Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης 

«Όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε» αναφέρει μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης.  

Ο συνάδελφός του, Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, σχολιάζει για τις δηλώσεις στο video ότι  «είναι προσβλητικό και στη μνήμη των νεκρών» και χαρακτηρίζει «απαράδεκτα αυτά που ακούστηκαν και κατακριτέα 

Οι «γκάφες» του Π. Δούκα από τα δομημένα ομόλογα στον Τζέραλντ Μπάτλερ

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πολιτική γκάφα του Πέτρου Δούκα προκαλεί αναταράξεις.

Ως υφυπουργός Οικονομικών, το 2007 στο πόρισμα της εξεταστικής προτάθηκε η  περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών του για τα δομημένα ομόλογα που ενέκρινε.

Αλλά και ως Δήμαρχος, όταν εν μέσω πανδημίας έφερε τον Χολιγουντιανό «Λεωνίδα», ηθοποιό Τζέραλντ Μπάτλερ, για μια λαμπαδηδρομία, η οποία όμως… διακόπηκε λόγω Covid-19.

 «Πέφτουν κεφάλια» στη ΝΔ: Διαγράφηκε ο Πέτρος Δούκας   

«H εικόνα η χθεσινή ήταν απολύτως εξοργιστική» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία  μίλησε και για «λογική Μαυρογιαλούρου», 

Επιστολή παραίτησης Λιβανού: «Ειρωνική η διάθεσή μου για τις απαράδεκτες δηλώσεις Δούκα»  

Ο κ. Λιβανός στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για ειρωνική διάθεση απέναντι στην «απαράδεκτη και κυνική» -  όπως τη χαρακτηρίζει - τοποθέτηση του κ. Δούκα, η οποία όμως δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν. 

«Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας, απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης» αναφέρει στην επιστολή του. 

Σήμερα το  ορκίσθηκε ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς. Τα αγροτικά μπλόκα θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο Υπουργό. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top