Πρεσβεία ΗΠΑ: Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διασύνδεση του East Med

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά το μηχανισμό 3+1

East Med

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά το μηχανισμό 3+1 στον οποίο συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζοντας ότι παραμένουν δεσμευμένοι στη φυσική διασύνδεση του East Med με την Ευρώπη.

Να συμμετάσχει στο East Med Gas Forum ζήτησε η Γαλλία

Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ εστιάζουν στις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να υποστηρίξουν τόσο το φυσικό αέριο όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποστηρίζουν έργα όπως η σχεδιαζόμενη διασύνδεση EuroAfrica από την Αίγυπτο προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, και την προτεινόμενη διασύνδεση EuroAsia για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ευρώπης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια εποχή που η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι -περισσότερο από ποτέ- ζήτημα εθνικής ασφάλειας, δεσμευόμαστε να εμβαθύνουμε τις περιφερειακές μας σχέσεις και να προωθήσουμε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά τις περιφερειακές προσπάθειες που ενισχύουν και προάγουν τη συνεργασία και την περιφερειακή σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού 3+1 στον οποίο συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία (ROC), η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Παραμένουμε δεσμευμένοι στη φυσική διασύνδεση της ενέργειας East Med με την Ευρώπη. Εστιάζουμε στις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να υποστηρίξουν τόσο το φυσικό αέριο όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

 Υποστηρίζουμε έργα όπως η σχεδιαζόμενη διασύνδεση EuroAfrica από την Αίγυπτο προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, και την προτεινόμενη διασύνδεση EuroAsia για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ευρώπης. Τέτοια έργα όχι μόνο θα συνδέουν ζωτικής σημασίας αγορές ενέργειας αλλά θα βοηθούν επίσης στην προετοιμασία της περιοχής για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top