Να συμμετάσχει στο East Med Gas Forum ζήτησε η Γαλλία

Και οι ΗΠΑ ζητούν τη συμμετοχή με την ιδιότητα του παρατηρητή

γεωτρύπανο θάλασσα

Τη συμμετοχή της στο East Med Gas Forum ζήτησε η Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την πενταμερή του Καΐρου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με τη συμμετοχή της ίδιας χώρας, της Αιγύπτου,  της Ελλάδας (την οποία εκπροσώπησε ο Νίκος Δένδιας), της Κύπρου και της Ιταλίας (με την ιδιότητα του παρατηρητή).   

Δένδιας: Ομοφωνία στην πενταμερή – Άκυρα τα μνημόνια Σάρατζ - Τουρκίας
   

Το αίτημα της  Γαλλίας έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τρίτης Υπουργικής Συνάντησης του Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο της Ανατολικής Μεσογείου που πραγματοποιείται στο Κάιρο με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας αυτή τη φορά.  Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

  

Σφοδρή ενόχληση του τουρκικού ΥΠΕΞ από την πενταμερή του Καΐρου

Το γαλλικό αίτημα χαιρέτισε ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλα. Παράλληλα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζήτησαν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Υπουργική αυτή Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να συμμετάσχει ως μόνιμος παρατηρητής.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται πλέον  και οι τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή και Ιταλία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top