PCR test: Οι τιμές και οι προϋποθέσεις – Τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πουθενά δε γίνεται συνταγογράφηση

Εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων σε εστίαση και γήπεδα κάνουν οι ειδικοί, καθώς την άλλη βδομάδα λήγει η ημερομηνία για το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στις γιορτές

Τα δωρεάν PCR test παντού στην Ε.Ε., όπως και στην Ελλάδα, γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια - προϋποθέσεις, όπως σε συμπτωματικούς πολίτες και στενές επαφές. 

Πουθενά δεν γίνεται συνταγογράφηση, δηλαδή χρέωση σε ασφαλιστικό φορέα. Αυτό που γίνεται είναι δημόσιες δομές να δέχονται δωρεάν πολίτες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ποικίλουν από χώρα σε χώρα (πχ. σε καποιες είναι η στενή επαφή και σε κάποιες τα συμπτώματα). Επίσης, παρέχονται δωρεάν pcr test σε διαφορά δημόσια σημεία της Ευρώπης με μεγάλη αναμονή.

Μοριακό τεστ: Ποιες είναι οι τιμές του PCR test στην υπόλοιπη Ευρώπη

Αν δούμε τι ισχύει σε κάθε χώρα, θα διαπιστώσουμε ότι εφαρμόζεται πάνω κάτω ότι και στην Ελλάδα, ενώ οι τιμές στις περισσότερες χωρίς είναι πολύ πιο αυξημενες:

- Στην Ελλάδα η τιμή του PCR test έχει ανωτατο όριο 47 ευρώ.Καθημερινα γίνονται απολύτως δωρεάν και χωρίς συνταγογράφηση rapid & pcr test από τον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες δομές υγείας. Μαζί με τα εκατομμύρια σελφ τεστ που διατίθενται δωρεάν η Ελλάδα ειναι 1η στην Ευρώπη σε τεστινγκ.

PCR και rapid test: Σκληρά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τα πλαφόν

- Στο Βέλγιο η τιμή του PCR τεστ είναι στα 41 ευρώ και του rapid στα 30 ευρώ. Πραγματοποιείται στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είναι συμπτωματικοί και απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

- Στη Νορβηγία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 170 ευρώ και του rapid στα 80 ευρώ. Καλύπτεται στην περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κρούσμα όσο και στην περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στην Ιταλία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 60-130 ευρώ και του rapid στα 30 ευρώ. Στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είναι συμπτωματικοί απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

- Στην Γερμανία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 35-69 ευρώ και του rapid στα 15-25 ευρώ. Στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είναι συμπτωματικοί απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

- Στην Γαλλία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 45-50 ευρώ και του rapid στα 22-25 ευρώ. Δεν καλύπτονται στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ενώ καλύπτονται σε περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στην Αυστρία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 85 ευρώ και του rapid στα 25 ευρώ. Καλύπτονται τόσο στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα όσο και στην περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στην Δανία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 170 ευρώ και του rapid στα 25 ευρώ για όσους ταξιδεύουν. Καλύπτονται τόσο στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα όσο και στην περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στην Πορτογαλία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 115-150 ευρώ και του rapid στα 25 ευρώ. Καλύπτονται τόσο στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα όσο και στην περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στην Σουηδία η τιμή του PCR τεστ είναι στα 100-150 ευρώ και του rapid στα 10 ευρώ. Δεν καλύπτονται στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ενώ καλύπτονται σε περίπτωση συμπτωμάτων.

- Στο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή του PCR τεστ είναι στα 70-100 ευρώ και του rapid στα 30 ευρώ. Δεν καλύπτονται στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ενώ καλύπτονται σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top