Σχολεία: Πώς και πότε θα επιστρέψουν τελικά οι μαθητές στα θρανία

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι εισηγήσεις της Επιτροπής  

Με σημαντικές αλλαγές στα πρωτόκολλα, με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα, αλλά και αύξηση των τεστ, θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σήμερα το απόγευμα διεξήχθη μία ακόμα σύσκεψη για το ίδιο θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του συμβούλου του, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να γίνουν ακόμη και αύριο από την κυρία Κεραμέως και τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.               

Την Πέμπτη η απόφαση για τα σχολεία - Με τρία self test το άνοιγμα

Όπως μετέδωσε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Ευγενίδης, εξετάζεται, αντί για δύο self test, να κάνουν τρία, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαθητές. Υπήρχε η σκέψη για επιστροφή με rapid test, ωστόσο είναι κάτι που θεωρείται πρακτικά πολύ δύσκολο να γίνει, αν φανταστεί κάποιος περίπου 1,5 εκατ. μαθητές να υποβληθούν μέσα σε ένα σαββατοκύριακο σε αυτή την διαδικασία.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο όταν υπάρχει ένα κρούσμα να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση, για 5 μέρες, σε τεστ, όλοι οι μαθητές και όχι μόνο εκείνοι που κάθονταν κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε. 

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ποιο είναι το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Συζητείται ακόμη να μειωθεί το ποσοστό των μαθητών που απαιτείται να βρεθούν θετικοί για να κλείσει ένα τμήμα. Δηλαδή από το 50% συν 1, να γίνει 40% ή 30% συν 1.   

Στα μέσα της εβδομάδας  αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις μετά από τη σύσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, στην οποία θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.  

Κεραμέως: Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εξέλιξη και τους λεγόμενους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top