Την Πέμπτη η απόφαση για τα σχολεία - Με τρία self test το άνοιγμα

Στον «πάγο» το σενάριο για rapid test στους μαθητές

Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου παραμένει ο στόχος της κυβέρνησης.

Αυτό ξεκαθαρίστηκε και στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο όλα θα κριθούν οριστικά τις επόμενες ημέρες.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει την Τρίτη, πιθανότητα και την Τετάρτη, και αναμένεται στη συνέχεια η απόφαση της κυβέρνησης έως την Πέμπτη, για το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους ή θα δοθεί μια παράταση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Σωτηρία»: «Σύντομα νέα φάρμακα για τον κορωνοϊό»

Οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα των πρώτων ημερών του 2022, αλλά και τους «σκληρούς» δείκτες: τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Κορωνοϊός: Έρχεται πλαφόν στην τιμή του μοριακού τεστ

Όσον αφορά το σενάριο να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία με rapid test, φαίνεται πως μπαίνει στον «πάγο», καθώς είναι δύσκολο και από επιχειρησιακής απόψεως το εγχείρημα να γίνουν 1 εκατομμύριο τεστ μέσα σε 2 ημέρες.

Σχολεία: Αυτή την εβδομάδα οι αποφάσεις για το πώς και αν θα ανοίξουν

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστεί:

-    να γίνουν τρία, αντί για δύο, self test από τα παιδιά, ειδικά την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής τους στις σχολικές τάξεις
-    αλλαγή των πρωτοκόλλων για το πότε θα «κλείνει» ένα τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται να μειωθεί το ποσοστό των μαθητών, που απαιτείται να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα και από 50% συν 1, να γίνει 30% συν 1
-    η πρόβλεψη για πολύ περισσότερα rapid test σε όλα τα παιδιά σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος σε μία τάξη.

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, παραμένει, πάντως, ότι τα παιδιά είναι ασφαλέστερα στο σχολικό πλαίσιο με τακτικά τεστ και μάσκες, εν συγκρίσει με το περιβάλλον των διακοπών, που είναι όλα πολύ πιο χαλαρά και ανεξέλεγκτα. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top