Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν

Στο επίκεντρο οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια

Μητσοτάκης - Μισούστιν

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, στις 8 Δεκεμβρίου.

Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης για self και όχι rapid test στο ρεβεγιόν

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι κ. Μητσοτάκης και Μισούστιν συζήτησαν τη συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στη βάση του Κοινού Προγράμματος Δράσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2022-2024 που υιοθετήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Πούτιν: Θα απαντήσουμε στρατιωτικά στη Δύση αν δε σταματήσει τις απειλές! 

Κυβερνητικές πηγές: Γόνιμη η συζήτηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μια γόνιμη συζήτηση στη συνάντησή τους στο Σότσι για το μέλλον και τις προοπτικές των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με τις δηλώσεις τους τότε να εστιάζουν στις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα Βαλκάνια, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στην Ουκρανία .

Σημειώνεται πως τα ρεκόρ της ενεργειακής ακρίβειας σπάνε το ένα μετά το άλλο, με την τιμή του ρεύματος να είναι σήμερα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη πάνω από 400 ευρώ / MWh

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top