Τσίπρας στο Star: Μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης ο στόχος 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση - Γιατί ζήτησε εκλογές 

Στις αιτίες που τον οδήγησαν να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα. Όπως επίσης επισήμανε, δεν αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ ως αντίπαλο, αλλά στόχος του είναι ένα μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης, υπό προϋποθέσεις.    

Τσίπρας: Ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών 

«Αυτό που διακυβεύεται και σήμερα είναι  η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αν η χώρα μπορεί να αντέξει μια κυνική κυβέρνηση να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε κομβικό σημείο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη μελέτη Τσιόδρα -  Λύτρα και επισήμανε ότι κατά τον ίδιο η πιο σημαντική αποκάλυψη ήταν ότι το  38 % θα είχε σωθεί, αν είχαν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. 

«Αποδίδουμε στους κυβερνώντες την ευθύνη να μη λένε συνειδητά την αλήθεια τους πολίτες» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική επιλογή τη μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διέψευσε τα στοιχεία της κυβέρνησης για μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κλινών ΜΕΘ. «Προφανώς δεν έχει 1.300, όταν έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους»  υποστήριξε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με στοιχεία η χώρα μας έχει διπλάσιο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. 
Για τη σύγκριση με το παρελθόν και τους αριθμούς των ΜΕΘ ανέφερε ότι γίνεται σκόπιμα σύγκριση από την κυβέρνηση με μια μνημονιακή περίοδο στην οποία δεν υπήρχε πανδημία.  

«Και μόνο που γίνεται αυτή η σύγκριση είναι εγκληματικό» υπογράμμισε, ενώ, όπως ισχυρίσθηκε παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα ΕΣΥ με «φραγή» σε ανασφάλιστους το οποίο παρέδωσε σαφώς ενισχυμένο.  

Σχετικά με το αίτημα για εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε στη Μ. Ζαχαρέα:

«Φτάσαμε  στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχουν έρευνες που  να δείχνουν μεγαλύτερη θνησιμότητα διασωληνωμένων εκτός ΜΕθ είτε θα είχε ζητήσει συγνώμη είτε θα είχε παραιτηθει». 

«Εμείς δε  θα είχαμε επιλογή, εμείς θα ενισχύαμε σε δαπάνες και προσωπικό το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και «στον καταλυτικό ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας», κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «δεν πιστεύει στο ΕΣΥ, η στρατηγική της ήταν η συγχώνευση των νοσοκομείων με ιδιώτες» 

Για τις δημοσκοπήσεις και τον υπαινιγμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου ότι έχει περισσότερο στο μυαλό του την παρουσία Ανδρουλάκη στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

MRB: 11 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Διψήφιο ποσοστό για ΚΙΝΑΛ

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα παρά το 4ο και το 5ο κύμα πανδημίας. Αν το εννοεί ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».  Ανέφερε επίσης για το τι τον έκανε να ζητήσει εκλογές  εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορεί ο σημερινός πρωθυπουργός να κληθεί να διαχειρισθεί ένα 5ο κύμα πανδημίας αλλά και το κύμα ακρίβειας. 

Για Ανδρουλάκη, και αν προκαλεί ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και αν προκαλεί ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ,  ο κ. Τσίπρας ανέφερε:    

«Δε βλέπω τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της Αριστεράς ανταγωνιστικά». Πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Ο μοναδικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης  είναι ο βασικός ανταγωνιστής, Αν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα στη χώρα, ένα μέτωπο μόνο υπάρχει, απέναντι στη Δεξιά».  

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο «μετώπου προοδευτικής διακυβέρνησης» ανέφερε ότι έχει δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και η δεύτερη «τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της ΝΔ και του κόμματος του κ. Βελόπουλου».  

«Έχουν εμβολιαστεί και τα δύο μου παιδιά»  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχουν εμβολιαστεί και τα δύο του παιδιά, απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Κ. Μητσοτάκη ότι έχει την ίδια ρητορική με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». «Να μην τσουβαλιάσουμε τους συμπολίτες μας που είτε έχουν ελλιπή ενημέρωση ούτε φοβούνται…. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν χέρι – χέρι με αυτούς στις διαδηλώσεις για το «Μακεδονικό»». 

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει έλλειμμα ευφυΐας στους πολίτες που δεν εμβολιάζονται, υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης. Δεν μπορούν σήμερα να μας μιλάνε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν υπάρχουν κρούσματα σε εμβολιασμένους για δεύτερη και τρίτη φορά».   

Το παρασκήνιο των αλλαγών της κυβέρνησης στα test για το ρεβεγιόν

«Είναι απολύτως ξεκάθαρη η στάση μας υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά πουθενά αυτό δεν έχει επιτευχθεί χωρίς κλίμα εμπιστοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.  

«Εγώ δεν ήμουν αυτός που ζήτησα να μοιραστούμε την ευθύνη και να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; … Οι ευθύνες δε μοιράζονται τώρα, είναι πολύ αργά» επισήμανε σχετικά με το «αν έβαλε πλάτη» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Για την ακρίβεια  

Για τις ανατιμήσεις και τον  ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε - με αφορμή τον ισχυρισμό του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ότι στα σούπερ μάρκετ που πηγαίνει δεν διαμαρτύρονται οι πολίτες για τις τιμές  -  ότι  «όσο η κυβέρνηση  και οι Υπουργοί της κάνουν σα να ζουν σε άλλη χώρα επιδεινώνουν τη θέση της», ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει αύξηση στον κατώτερο μισθό. «Έλεγε σε αναρτήσεις ότι η επιβάρυνση είναι 1- 2 ευρώ και στην πραγματικότητα είναι 102 και 202 και στους επαγγελματίες και 1.002 ευρώ η επιβάρυνση» ανέφερε για τον Πρωθυπουργό.                                      
                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top