Κυβέρνηση: Υπενθύμιση στους πολίτες για τα self test των Χριστουγέννων

Ισχυρή σύσταση rapid test πριν τα ρεβεγιόν - Επανεξέταση μέτρων τα Φώτα

Να μην ξεχαστούν οι πολίτες ενόψει Χριστουγέννων και χαλαρώσουν λόγω του εορταστικού κλίματος την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, στοχεύει η κυβέρνηση, όπως  μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Κορωνοϊός: 4.696 νέα κρούσματα σήμερα - 96 νεκροί και 692 διασωληνωμένοι  

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα προβεί σε υπενθύμιση στους πολίτες να παραλάβουν από τα φαρμακεία το δωρεάν self test που δικαιούνται πριν τα Χριστούγεννα. Αρκετοί πάντως δεν το έχουν  προμηθευτεί μέχρι στιγμής, ενώ άλλοι αντιμετώπισαν προβλήματα με το σύστημα. Παράλληλα, ισχύει ισχυρή σύσταση για rapid test πριν τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και, βεβαίως, θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει συζήτηση για το πλαίσιο μέτρων από τα Φώτα και μετά, όταν θα ξέρουμε τη διείσδυση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. 
Τι θα ισχύει για την είσοδο παιδιών στη χώρα. 

Κορωνοϊός: 4.696 νέα κρούσματα σήμερα - 96 νεκροί και 692 διασωληνωμένοι

Η κυβέρνηση σφίγγει το πλαίσιο για τις αφίξεις ταξιδιωτών, με το βλέμμα στη μετάλλαξη Όμικρον, παρά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Όσοι φτάνουν στη χώρα μας θα υποχρεούνται να έχουν μοριακό τεστ 72 ωρών και αυτό ισχύει και για τα παιδιά. 

Κορωνοϊός: Και με rapid test η είσοδος των ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση αναπροσάρμοσε σήμερα την απόφαση για τα τεστ που θα χρειαστεί να επιδεικνύουν όσοι φτάνουν στη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής, σε πρώτη φάση για τις μέρες των Χριστουγέννων. Επειδή, λοιπόν, προκλήθηκε αναστάτωση, το μοριακό τεστ θα πρέπει να είναι ως και 72 ωρών, όχι ως και 48. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση αυτών των τεστ. Το μέτρο θα ισχύσει σε όλες τις πύλες εισόδου, ενώ αν π.χ.  κάποιος πάει στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, θα χρειάζεται μοριακό τεστ  για να γυρίσει. Και, επίσης, θα πρέπει να το φέρουν όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών, άρα και τα παιδιά που εμβολιάζονται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top