Νέα μέτρα: Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

«Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα, με υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 - Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί».

Δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικες για τις γιορτές

«Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον κατήγορο της άρνησης

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών καλεί ο Γιάννης Οικονόμου τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως οι περίοδοι μεγάλων κρίσεων απαιτούν γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι « συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας. 

Καλούμε τον κ. Τσίπρα, στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεών του με υγειονομικούς κι ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα: 

- Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας, που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν; 

- Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που  στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι  αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν; 

- Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης;  Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».

Ας αφήσει τις γενικότητες, τους αφορισμούς, τις καταγγελίες και ας τοποθετηθεί συγκεκριμένα. Αν δεν το κάνει και αυτή τη φορά, όπως το έχει αποφύγει μέχρι σήμερα, θα αποδείξει ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει το βάρος επιβεβλημένων αποφάσεων που έχουν πολιτικό κόστος, ψαρεύοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top