Διαφορά 11 έως 11,4% υπέρ της ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις 

Ναι στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από το 66%  

κάλπη εκλογές

Σημαντικό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ, από 11 έως 11,4 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις της Metron Analysis και της Pulse στην πρόθεση ψήφου, με το ΚΙΝΑΛ να σταθεροποιείται στα αυξημένα ποσοστά της τελευταίας περιόδου, χωρίς όμως νέα αύξηση.   

 

Γκάλοπ MRB για το Star: Μεγάλο «ντέρμπι» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ


Η δημοσκόπηση της Metron Analysis 

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega η  ΝΔ αποσπά το 30% στην πρόθεση ψήφου, από 31% τον Οκτώβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, από 20,3%, με τη μεταξύ τους διαφορά να ανέρχεται στις 11,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 9,6% το  ποσοστό του  ΚΙΝΑΛ.

πρόθεση ψήφου Metron Analysis  

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει μία μονάδα (39%) με τον Αλέξη Τσίπρα στο 16% και απώλεια τριών ποσοστιαίων μονάδων. 

Η έξαρση της πανδημίας αξιολογείται ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σε ποσοστό 38%, έναντι 28% της ακρίβειας ( που τον Οκτώβριο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα). 

Ντέρμπι σε μία ακόμη δημοσκόπηση  στο Κίνημα Αλλαγής

«Ντέρμπι» για την ηγεσία του  ΚΙΝΑΛ ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη καταγράφει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πρώτος στην κατηγορία των ψηφοφόρων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα,  αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ, συνυπολογιζομένων  των αναποφάσιστων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στην εκλογή ηγεσίας.

Metron Analysis ΚΙΝΑΛ  

Pulse:  Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού το 66% 

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 66%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι.   

 

PULSE υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», έναντι 49% και 16% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά στην προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 5-7 Ιουλίου. Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων με το 14% να αποκρίνεται «σίγουρα όχι» και το 6% «μάλλον όχι», ενώ ένα ποσοστό 14% δήλωσε ότι «δε γνωρίζει/δεν απαντά». 

Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου 

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην ίδια δημοσκόπηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. H ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 10%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Ποσοστό 9,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, ενώ το 7,5% απάντησε «άλλο».  

Pulse πρόθεση ψήφου

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 32%.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top