Στην Ελλάδα έρχεται ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας μετά τη διαμαρτυρία Δένδια! 

Εξηγήσεις και από τον Πρέσβη στην Αθήνα για τη φιλοτουρκική στάση Σάντσεθ  

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο  Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Manuel Albares ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την έκταση που έλαβε η φιλοτουρκική στάση του πρωθυπουργού της χώρας Σάντσεθ, στη συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα. 

Έντονα ενοχλημένη η Αθήνα από τη συμφωνία Σάντσεθ – Ερντογάν

Τόσο οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού όσο και οι «εξοπλιστικές business» της Ισπανίας με την Τουρκία, παραβλέποντας τις έννοιες της κοινοτικής αλληλεγγύης και προχωρώντας σε οικονομική συνεργασία με χώρα που απειλεί δύο κράτη – μέλη της ΕΕ με σύρραξη, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις τόσο σε Ελλάδα – Κύπρο όσο και στην ίδια την Ισπανία, όπου αντέδρασε η κεντροδεξιά αντιπολίτευση.  

   Τουρκία: Τι επιδιώκει ο Ερντογάν από την συμφωνία με την Ισπανία       

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter: «Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό μου. Κατά την συνομιλία μας, αναφέρθηκα στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός Υπουργός  έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρότασή του έγινε δεκτή».

Θα εργαζόμαστε μαζί:Το Κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδας-Γαλλίας-Kύπρου-Αιγύπτου

Προηγουμένως είχε κληθεί ο πρέσβης της Ισπανίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για προφορικές εξηγήσεις στον Γενικό Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top