Γεωργιάδης: Τι είπε για την είσοδο ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

«Αν χρειαστεί, θα ληφθούν κι άλλα μέτρα»

Μπορεί από την κυβέρνηση να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα και θα γίνουν μόνο βελτιώσεις στο υπάρχον πλαίσιο περιορισμών, ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε άλλο παρά απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

«Αν χρειαστεί, θα ληφθούν κι άλλα μέτρα. Αλλά δεν πρόκειται να επιβληθεί άλλο lockdown», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με άρωμα... lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέρριψε την κριτική ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε πως οι ειδικοί προτείνουν μέτρα, «αλλά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα και αποφάσεις, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και, φυσικά, αυτήν της οικονομίας».

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία ενόψει Χριστουγέννων

«Πλέον, έχουμε το εμβόλιο. Έχει η κυβέρνηση δικαίωμα να σταματήσει τη ζωή όλων των ανθρώπων, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν;», αναρωτήθηκε. 

Τι είπε για την είσοδο ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητείται αρνητικό μοριακό ή rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο δήλωσε πως εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έστω και ένας άνθρωπος, που δε θα κάνει rapid test, δεν μπορεί να πάρει το απορρυπαντικό του, το φαγητό του ή ό,τι του είναι απαραίτητο για να ζήσει», τόνισε.

Πώς εξήγησε το γεγονός ότι έχουμε πολλούς νεκρούς στην Ελλάδα

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κύμα πανδημίας σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα έχουμε αναλογικά περισσότερους νεκρούς από πολλές χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στο εξής: «Αν δείτε τα ποσοστά εμβολιασμού Ελλάδος – Γερμανίας είναι τα ίδια. Αν πάει κανείς στις ηλικίες άνω των 60 ετών, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εκεί είναι στο 90%, εμείς στο 70%».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top