Παύλος Πολάκης: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την εκ παραδρομής κλήση του

Θεσμικός εσωτερικός έλεγχος μετά τη μήνυση Φουρθιώτη

Παύλος Πολάκης/ eurokinissi

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρενέβη στο θέμα που έχει ανακύψει από την εκ παραδρομής κλήση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη κάνοντας σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να τού υποβληθούν αντίγραφα των σχετικών και συναφών εγγράφων της υπόθεσης.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέδωσε σε προφανή παραδρομή την κλήση για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μένανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

Επ' αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top