Κορωνοϊός: «Όχι» σε νέο lockdown, ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία και γιατρούς

«Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια περιοριστικά μέτρα», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης, εμμένοντας στη σταθερή γραμμή της κυβέρνησης πως, από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο, δεν μπορεί να πάμε σε νέο lockdown.

O υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, απέκλεισε και το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, αλλά και περιορισμών σε χώρους, που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Αρχίζει ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου»

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, την ώρα που τα κρούσματα καλπάζουν, o κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως οι όποιοι περιορισμοί αποφασιστούν «θα αφορούν χώρους εμβολιασμένους με μη εμβολιασμένους, όπως τα θέατρα».

Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής πως δε θα ανοίξουν κλειστοί χώροι για μη εμβολιασμένους στην εστίαση, εξηγώντας πως «τα περιοριστικά μέτρα είναι για την προστασία των μη εμβολιασμένων».

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεώτικοτητας των εμβολισμών, ο υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε πώς αυτό είναι εφικτό να γίνει πρακτικά στους άνω των 60 ετών.

Νέα μέτρα για τα γήπεδα - Αυξάνεται η πληρότητα

«Ας μας πει κάποιος, που ζητά υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους άνω των 60 πώς προτείνει να γίνει; Να μην τους παρέχουμε υπηρεσίες υγείας; Να μην τους δεχόμαστε σε νοσοκομεία, εάν νοσήσουν; Να μην τους δίνουμε τη σύνταξη; Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση συνταγματικές ισορροπίες», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπάρξουν κατηγορίες που είναι συνταγματικά ανεκτό θα το εξετάσουμε», ξεκαθάρισε.

«Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία και γιατρούς»

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως 9 στους 10 στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) είναι ανεμβολίαστοι.

«Δηλαδή, από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι», σημείωσε.

«Εχουμε 1.300 κλίνες ΜΕΘ, παίρνουμε κι άλλες από τους ιδιώτες, έχουμε πάρει 200 κλίνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα έχουμε πάρει 30 κλίνες covid και 30 για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και αντίστοιχο αριθμό στον Βόλο. Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε, όμως και νοσοκομεία και γιατρούς», είπε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top