Συμβασιούχοι OTA για την πανδημία: Τελευταία παράταση είπε ο Βορίδης

Τι ανέφερε κατά τη συζήτηση τροπολογίας για τις καθαρίστριες

Μάκης Βορίδης

Ο  Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδηςσ υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του για τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- των συμβάσεων, όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία παράταση και δε θα υπάρξει άλλη».

Στη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το εργαλείο που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, παρέπεμψε επόισης ο  Μάκης Βορίδης, τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Αλλαγές από το 2022 με πανελλαδικό διαγωνισμό 

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη τους προσκρούει στο Σύνταγμα, ενώ επεσήμανε ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν, βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής. «Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες, η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος. Υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Βορίδης: Επ’ αόριστον οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς–εκπαιδευτικούς

Η νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ «παρείχε τη δυνατότητα πρόσληψης του συνόλου του προσωπικού καθαριότητας που απασχολήθηκαν το σχολικό έτος 2020-2021, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεταναστριών και μεταναστών».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top