Πυρκαγιές Εύβοια: Κόντρα από δήλωση Περιφερειάρχη για εντολή μη κατάσβεσης

Σπανός: Αναφέρθηκα σε ισχυρισμούς κατοίκων που δεν τους υιοθετώ

H αντιπαράθεση στη Βουλή για την πυρκαγιά στην Εύβοια και τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός 

Πολιτική κόντρα προκάλεσαν οι αναφορές του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αιδηψό, το βράδυ της Τρίτης.     

Φωτιά Εύβοια: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια και περιουσίες

«Κληθήκαμε να σβήσουμε τη φωτιά μόνοι μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε σε καταγγελίες ότι τα επίγεια μέσα «είχαν εντολή μη κατάσβεσης», ενώ κατηγόρησε όσους είχαν την ευθύνη ότι υποτίμησαν το φαινόμενο και δεν έδωσαν προτεραιότητα στην Εύβοια.  Επέρριψε ευθύνες επίσης στην Πολιτική Προστασία, οι οποίες ζήτησε να αναζητηθούν όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά για να δικαιωθούν οι πληγέντες.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Αγία Άννα κι άλλοι 5 οικισμοί

Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης; 

«Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια;» ρώτησε με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook. «Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, ο περιφερειάρχης κατήγγειλε τα εξής: "Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης"» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Προσθέτει ότι  «από ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι στην Εύβοια δεν πείσθηκαν από τα ψέματα του γραφείου του κ. Μητσοτάκη για τα 74 εναέρια μέσα. Δεν πείσθηκαν από τα συγχαρητήρια που έδιναν στον εαυτό τους τα κυβερνητικά στελέχη. Προχωράνε σε μια πολύ βαριά καταγγελία σχετικά με τις πολιτικές εντολές που υπήρχαν στην Πυροσβεστική».

 


 

Οι διευκρινίσεις του Περιφερειάρχη 

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές του για τις φωτιές στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με ανακοίνωσή του, μετά τις δηλώσεις τού εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου. Ο κ. Σπανός κάνει λόγο για διαστρέβλωση όσων είπε και υποστήριξε ότι δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις αλλά αναφέρθηκε σε ισχυρισμούς κατοίκων της Εύβοιας.    

Μητσοτάκης για βόρεια Εύβοια: Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση

Ειδικότερα,αναφέρει στη δήλωσή του:

«Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

'Ακουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

'Αλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».

Οικονόμου: Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτηση του αποκρύπτεται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μας αιφνιδιάζει,  αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή έφτασε το ζήτημα 

Το ζήτημα απασχόλησε και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές στη χώρα μας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να επικαλείται τις χθεσινές αναφορές Σπανού, κάνοντας λόγο για «εντολή μη κατάσβεσης» σύμφωνα με τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραπέμπει στη διευκρινιστική δήλωση του κ. Σπανού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top