Νέα μέτρα: Επίθεση από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση  

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης και κατάρρευσης του ΕΣΥ

Βουλή

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης, κατάρρευσης του ΕΣΥ και νέας έξαρσης της πανδημίας» και υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του». 

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για τα γυμναστήρια και γήπεδα

Συγκεκριμένα τα κόμματα αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους σχετικά με τα μέτρα για την  πανδημία:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μπαρ, εστιατόρια και σινεμά   

ΣΥΡΙΖΑ: 

«Από τους πανηγυρισμούς για τη δήθεν επιτυχία του εμβολιασμού, σε ακόμη μία ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας.

- Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά. 

- Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ - ειδικά των ανεμβολίαστων - και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και  βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ. 

- Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα. 

- Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας. 

Περιμένουμε τέλος από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 

«Η Κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα ότι απέτυχε -ως τώρα- στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου «τείχους ανοσίας». 

Παρά τις υπεραισιόδοξες και υπερφίαλες εκτιμήσεις των στελεχών της. 

Οι σημερινές εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. 

Κάτι που ως τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων». 

ΚΚΕ 

«Η κυβέρνηση επιμένει να μετακυλίει τις τεράστιες ευθύνες της στο λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Λες και είμαστε στο 1ο και όχι βαθιά μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας, που φούντωσε και λόγω της εφαρμογής των πρωτοκόλλων των τουριστικών ομίλων, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Μάλιστα, έχει το θράσος να επικαλείται τον ανορθολογισμό, τον οποίο και η ίδια τροφοδοτεί νυχθημερόν με τις παλινωδίες της, τη λειψή εμβολιαστική εκστρατεία, την απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής κι εξαγοράς, την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση. Ο λαός αντί να είναι όμηρος της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την προστασία της ζωής του και των δικαιωμάτων του».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον εμβολιασμό, προωθεί έναν νέο διχασμό φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλεί με «διωγμό» τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς λειτουργούς! Μιλάμε πλέον για μεθοδευμένη αποδυνάμωση του ΕΣΥ, παρότι αυτοί οι «ανεμβολίαστοι» σήκωσαν όλο το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή.
Με αυτή την κυβερνητική «λογική», επειδή και τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι «χαμηλά», ας αποδεκατίσουμε και την Εθνική Άμυνα της Ελλάδος».

ΜέΡΑ25   

«Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δια στόματος Υπουργού Υγείας για τα νέα υγειονομικά μέτρα, ήταν απλώς το πιο πρόσφατο κρούσμα της βαθιάς νόσησης που αποτελεί για τη χώρα η Μητσοτάκης Α.Ε.

Η κυβέρνηση δηλαδή που δε θα αφήσει ΚΑΜΜΙΑ κρίση που να μην τη μετατρέψει σε ευκαιρία περαιτέρω θησαυρισμού των εκλεκτών της.

Το άγχος του κ. Κικίλια να διευκρινίσει ότι τα μετά δεν έχουν «πατερναλιστικό ή τιμωρητικό χαρακτήρα» ήταν εύλογο, καθώς προηγήθηκε μια ολόκληρη επιχειρηματολογία και ομοβροντία μέτρων που υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο.

Στη σκοτεινή καρδιά του κυβερνητικού σχεδίου για τη νέα σεζόν, είναι η απόφαση τα τεστ που θα υποχρεούνται να κάνουν εβδομαδιαίως ή δις εβδομαδιαίως οι ανεμβολίαστοι, να γίνονται με δικά τους έξοδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Θατσερισμός 101: Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει Πρόνοια, δεν υπάρχει Προστασία από το Κράτος. Είμαστε όλοι απλά ένα συνεχές «λεφτόδεντρο» για ιδιωτικά συμφέροντα. Ο πολίτης όχι απλά θα πληρώνει από την άδεια τσέπη του για κάτι που οφείλει να παρέχει ένα στοιχειωδώς ανθρώπινο κράτος, αλλά δεν θα το παρέχει καν στο κράτος ώστε να ενισχύσει (αν ήταν αυτό το πρόβλημά του) τις ελλιπείς δομές του. Όλα στους ιδιώτες! Η υγεία σας, η ευκαιρία πλουτισμού μας.

Αντί δηλαδή να στήσουν το δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών δωρεάν τεστ που τους λέμε ενάμιση χρόνο τώρα, χτίζουν πάνω στη δική τους αποτυχία να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, ιδιωτικά παραμάγαζα για να κερδοσκοπούν οι φίλοι τους.

Τόσο μεγάλη είναι η ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν διστάζει να σπρώξει ακόμα και τους φοιτητές στον γκισέ του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου.

Ο πατερναλισμός όμως, η τιμωρία, η αποτυχία και η στυγνή εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων δεν συνιστούν αντίδοτο, απλώς ενισχύουν την τραγική διαχείριση της πανδημίας εμβαθύνοντας παράλληλα και τον διχασμό της κοινωνίας».
                                                                                           


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top