Μακρή: Πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία- Όλες οι αλλαγές

Στις 13 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

σχολεία θα ανοίξουν φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου αντί για 11 λόγω αργίας, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα καθοριστούν όταν θα πλησιάζει ο καιρός για το άνοιγμα, τόνισε σε συνέντευξή της  η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή

Είναι επίσημο! Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν σαφείς κανόνες που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να διαθέτουν  πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα, ενώ εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Τόνισε ωστόσο ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, βρίσκεται σε καλά επίπεδα. 

Ανέφερε ακόμη πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι διαφοροποιημένα από πέρυσι, λόγω εμβολιασμών, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα. 

Υπογράμμισε επίσης ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια, ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες. 

Αναφερόμενη στις αλλαγές στα σχολεία μετά και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, δήλωσε πως θα υπάρχει εκτός άλλων: 

  • δίχρονη προσχολική αγωγή σε όλη την επικράτεια
  • εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, 
  • εργαστήρια δεξιοτήτων, 
  • πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές καθώς και 
  • δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους

Ταυτόχρονα, σχετικά με τους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών είπε πως είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται μετά από 12 χρόνια. «Έρχονται να προστεθούν στους 4500 διορισμούς ειδικής αγωγής που γίνανε πέρυσι πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα» δήλωσε η κ. Μακρή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top