Γκάλοπ Alco:  Με διαφορά 12,8% προηγείται η ΝΔ 

Ισχυρό σημείο της κυβέρνησης η εξωτερική πολιτική  

γκάλοπ Alco πρόθεση ψήφου

Με διαφορά 12,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,  με αναγωγή, στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open. Συγκεκριμένα επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η ΝΔ προηγείται με 36,9% και ακολουθεί με 24,1% ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής, 5.5% ΚΚΕ, 4.6% Ελληνική Λύση, 3.6% ΜέΡΑ25, 1.6% Πλεύση Ελευθερίας και 11.5% αναποφάσιστοι.  

Γκάλοπ ALCO:Προβάδισμα 12,9% για τη ΝΔ 

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης της Alco ότι στο ερώτημα «πείτε μου αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ισχυρό σημείο της κυβέρνησης είναι η εξωτερική πολιτική, για την οποία το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι «καλύτερη» σε σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το 27%  να απαντά «ίδια» και το 23% «χειρότερη».

δημοσκόπηση Alco τομείς διακυβέρνησης  

Αντιθέτως «αδύναμο» σημείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,  όπου το 21% απαντά ότι είναι χειρότερη επί διακυβέρνησης ΝΔ και το 39% καλύτερη επί ΣΥΡΙΖΑ, με το 33% να απαντά «ίδια».  

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15,4% η ΝΔ- Τι λένε πολίτες για lockdown και μέτρα

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές, το 41% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, έναντι 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό υψηλότερο από το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ, σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υπολείπεται σημαντικά του εκλογικού του ποσοστού.

Alco ικανοποίηση από κυβέρνηση

Το 54% θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ το 39% απαντά ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας,

 

Alco εμβολιασμοί μέτρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top