Βόρεια Μακεδονία: Παγώνουν τα μνημόνια συνεργασίας μετά τις προκλήσεις Ζάεφ

Ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στάση του Σκοπιανού πρωθυπουργού

Ζάεφ - Μητσοτάκης

Έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro2020 και ειδικά τη στάση του Ζάεφ.

Η επίσημη ενδυμασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO (με τις φανέλες της ομάδας να φέρουν το ακρωνύμιο «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας), είχαν ήδη προκαλέσει τη αντίδραση της Αθήνας.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε σε «Μακεδονία» σε ανάρτησή του στο twitter.

«Τούμπα» Ζάεφ: Πρέπει να λεγόμαστε Βόρεια Μακεδονία και στο EURO 2020!

«Βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», έγραψε Ζόραν Ζάεφ.

To Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μην καταθέσει τα σχετικά πρωτόκολλα στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε χθες ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να «απέχει από διχαστική ρητορική», υπενθυμίζοντας ότι η βασική επιφύλαξη της Νέας Δημοκρατίας – τότε που την περίοδο που η Συμφωνία των Πρεσπών βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση – «ήταν η χρήση όρου μακεδονικός για γλώσσα και ταυτότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top