Έρχονται αλλαγές στις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα στον Ποινικό Κώδικα

Αλλά ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών θα πέσει «στα μαλακά» 

Στις αλλαγές που έρχονται στον Ποινικό Κώδικα κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ειδικά για την έκτιση των ποινών των ειδεχθών εγκλημάτων, όπως αυτό στα Γλυκά Νερά με θύμα την άτυχη 20χρονη Καρολάιν, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν  

Όπως όμως διευκρίνισε, και να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας δε θα έχει αναδρομική ισχύ, οπότε ο δολοφόνος της Καρολάιν δυστυχώς θα πέσει στα μαλακά και σε 16 με 18 χρόνια θα είναι ελεύθερος. Οριακά  θα είναι τότε 50 ετών, αλλά αν με οποιοδήποτε τρόπο «σπάσει» τα ισόβια, σε 10 χρόνια θα είναι εκτός φυλακής!  

Γλυκά Νερά: Στα «μαλακά» λόγω Ποινικού Κώδικα ο συζυγοκτόνος 

«Τώρα η επιτροπή που μελέτησε τον Ποινικό Κώδικα λέει πως η υφ’ όρων απόλυση για την ποινή των ισοβίων πρέπει οπωσδήποτε από τα 16 χρόνια να πάει στα 18,  ενώ για μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα, όπως είναι το εμπόριο ναρκωτικών, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η τρομοκρατία, η ανθρωποκτονία από πρόθεση, οι  ληστείες και οι βιασμοί  η έκτιση της ποινής θα διπλασιαστεί. από τα 2/5 στα 4/5 της ποινής» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Γλυκά Νερά: Ο συζυγοκτόνος ζήτησε να καταθέσουν συγγενείς και φίλοι

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τα 15 χρόνια κάθειρξη, για τα οποία σήμερα ένας εγκληματίας εκτίει 6 χρόνια στη φυλακή, με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα μείνει στη φυλακή 12 χρόνια.  

Επίσης για αυτά τα συγκεκριμένα εγκλήματα δε θα  μπορεί να αποφυλακιστεί κάποιος με το γνωστό «βραχιολάκι».  

Οι δικαστές λένε ότι είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές και έχουν αργήσει. Τις συζητούν δύο χρόνια. Κι όσο περισσότερο καθυστερούν και διστάζουν, τόσο περισσότεροι δολοφόνοι θα τη γλιτώνουν» κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top