Αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα προανήγγειλε ο Τσιάρας

«Οι όποιες αλλαγές δεν έχουν σχέση με τα τελευταία γεγονότα»

Την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας.

«Βεβαίως υπάρχουν φωνές για αυστηροποίηση των ποινών, αλλά και μια γενικότερη αντίληψη που διέπει και το δίκαιο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών που λέει ότι η επανακοινωνικοποίηση είναι ένα μείζον ζητούμενο και προφανώς δε θα επιτευχθεί με την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά με άλλες διαδικασίες», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Τσιάρας: Τι είπε για τις ποινές για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Όπως τόνισε, πρέπει να εστιάσουμε σε ζητήματα που πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι θα επανεξεταστούν για αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα για όσους επαναλαμβάνουν την παραβατική συμπεριφορά».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Αναμένουμε την εισήγηση της επιτροπής πολύ σύντομα. Σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι η αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύντομα οι προτάσεις για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και πολύ σύντομα θα καταθέσει τις προτάσεις της.

«Συστήσαμε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ενημερώθηκα ότι ολοκλήρωσε το έργο της και πολύ σύντομα θα καταθέσουν τις προτάσεις της πριν καταλήξουμε στη δημόσια διαβούλευση και ακολουθήσουμε τη νομοθετική διαδικασία», σημείωσε.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως οι Ποινικοί Κώδικες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και «όχι με το βάρος της ψυχολογίας της στιγμής».

«Ο χρόνος, που έχει προσδιοριστεί για αυτές τις αλλαγές, αλλά και οι όποιες αλλαγές δεν έχουν σχέση με τα νέα γεγονότα», επεσήμανε.

«Όταν μιλάμε για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να νομοθετούμε βλέποντας μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι επιδράσεις του», υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top