Αίγυπτος: Με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

«Τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα»

Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 21/6

Με συνάντηση με εκπροσώπους της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας, στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα έκλεισε την επίσκεψή του στο Κάιρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω πάλι την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας. Μεσολάβησε ένα εξαιρετικά πυκνό χρονικό διάστημα, αυτό της πανδημίας που μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αλλά πιστεύω ότι αφήνουμε πια τις πιο δύσκολες ημέρες πίσω μας και τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Άρα, έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πάλι περισσότερο, οπότε θα βρισκόμαστε εδώ στην Αίγυπτο να επαναεπιβεβαιώσουμε τους πολύ στενούς δεσμούς που έχουμε με αυτή τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τα μέλη της Κοινότητας για το πολύπλευρο έργο τους και τα ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς την Ελλάδα, τη μέριμνά τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα. «Έχω ενημέρωση από τον κ. Πρέσβη για τις εκκρεμότητες τις οποίες έχετε, αλλά θα ήθελα να ακούσω και από εσάς και πάλι να δούμε τι προβλήματα μπορούμε να λύσουμε», είπε στην αρχή της συνάντησης.  

Την Κοινότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Χρήστος Καβαλής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι ομογενείς, αφού ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ζήτησαν τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας σε ζητήματα που θα διευκολύνουν περαιτέρω τη λειτουργία και τη δράση της Κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε πως στο πλαίσιο των συζητήσεών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αιγύπτου έθεσε και ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια, επεσήμανε  ότι τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού βρίσκονται σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεσμεύθηκε να εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία τα θέματα που τέθηκαν από τους ομογενείς. 

Η Κοινότητα Καΐρου αριθμεί σήμερα περίπου 2.000 ομογενείς και προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, ενώ φροντίζει και διατηρεί δύο σχολεία, την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top