Ξεκινούν οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα με μέτρα ασφαλείας

Πλακιωτάκης: Δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας

Κρουαζιερόπλοιο

Ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα έγινε σήμερα με την επανέναρξη της κρουαζιέρας από το λιμάνι του Λαυρίου και την πρώτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου CelestyalCrystal.

«Η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτητα σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας και με βάση την περσινή εμπειρία αναθεωρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού  και τους ειδικούς επιστήμονες δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας τόσο των μελών των πληρωμάτων όσο και των επιβατών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Λαυρίου. Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας που επλήγη σημαντικά την περίοδο της πανδημίας όπως και κατ επέκταση οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στο πεδίο των λιμένων έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Το κυκλαδίτικο νησί που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Βρετανών!

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι τα λιμάνια έχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 αναφέροντας ότι έγινε και η κατηγοριοποίηση των λιμένων, σε λιμάνια έναρξης κρουαζιέρας, σε λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και σε λιμάνια καταφυγής, όπου πλέον κάθε πλοίο  όταν αντιμετωπίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να καταφύγει. 

«Δημιουργούμε ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών» υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης ένα σημαντικό μέρος των νησιωτών έχει εμβολιαστεί και αυτό δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

«Θωρακίσαμε τα νησιά μας,τα μέλη των πληρωμάτων τους επιβάτες και τα λιμάνια» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε το Υπουργείο Ναυτιλίας με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου.  

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμανιού του Λαυρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι σύντομα σε συνεργασία με το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο θα εγκριθεί η δημιουργία επτά νέων πλωτών προβλητών στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα από 200 σκάφη αναψυχής κάτι που  θα αναβαθμίσει και το ρόλο του λιμανιού. 

«Η επανέναρξη της κρουαζιέρας, σύμφωνα με τις νέες μας οδηγίες για τα ανανεωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και η ισχυρή δέσμευση προς την Ελλάδα, από τον κλάδο της κρουαζιέρας γενικότερα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη του πόσο ανθεκτική είναι η Ελλάδα και πόσο γρήγορα μπορούμε να επαναφέρουμε μια αίσθηση κανονικότητας - ακριβώς πάνω στην ώρα για τη θερινή ταξιδιωτική περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της ταλαιπωρίας που  χτύπησε και την κρουαζιέρας μας. Η λέξη κλειδί είναι η ασφάλεια και η Ελλάδα κέρδισε αυτό το στοίχημα κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις» ανέφερε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού - Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top