Η «οργή του Ποσειδώνα» χτυπά την Άγκυρα

Αμερικανικοί αετοί στον αέρα του Αιγαίου

Μια εβδομάδα πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα στρέφει το διπλωματικό της ενδιαφέρον στους συμμάχους μας.

 Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, «πετάει»  σήμερα για Εμιράτα. Ενώ στο πεδίο, Αθήνα και Ουάσινγκτον αποδεικνύουν το άριστο επίπεδο των σχέσεών τους. 

Αμερικανικά F-15 απογειώνονται από τη βάση της Σούδας. Πετούν πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μαζί με ελληνικά «γεράκια». 

Δένδιας: Η Ελλάδα διαδραματίζει γεφυροποιό ρόλο μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής

Η «οργή του Ποσειδώνα» ... ή αλλιώς η άσκηση «Poseidon’s Rage 21»  στην οποία συμμετέχουν οι «αετοί»  των ΗΠΑ, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Ουάσινγκτον στην Αθήνα, αποδομώντας το Τουρκικό αφήγημα περί αποστρατικοποίησης.

Eπίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: «Η Αν. Μεσόγειος στην Ατζέντα των Μπάιντεν- Ερντογάν» 

Όλα αυτά συμβαίνουν μια εβδομάδα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του STAR στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη, η θα προηγηθεί τετ α τετ Μπάιντεν-Ερντογάν.


«Πρόκειται να υπάρξει μια εκτεταμένη ατζέντα. Θέματα στην περιοχή, φυσικά στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Συρία, με το Ιράν... Και το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις σημαντικές διαφορές τους στις αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα και σ' άλλα ζητήματα» δήλωσε ο Τζεϊκ Σαλιβάν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Στο Αμπου Ντάμπι σήμερα ο Νίκος Δένδιας- Το παρασκήνιο

Η Αθήνα φροντίζει να κρατά «ζεστούς»  και  τους Άραβες συμμάχους μας. Το απόγευμα ο Νίκος Δένδιας προσγειώνεται στα Εμιράτα, για τέταρτη φορά από τότε που ανέλαβε χρέη ΥΠΕΞ.  

Στόχος; να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία Αθήνας-Άμπου Ντάμπι,  σε συνέχεια της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπογράψαμε τον Νοέμβριο.

Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του. Θα τον ενημερώσει για την Τουρκία και το τετ-α-τετ του με τον Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ενώ στην ατζέντα είναι και  το Μεσανατολικό.   

Ονειρεύονται γεωτρήσεις

Η διπλωματική ισχύς της Αθήνας και η επικείμενη Σύνοδος των Βρυξελλών κόβουν τη φόρα της Άγκυρας. Αρκείται πια μόνο σε «αδύναμες» απειλές για γεωτρήσεις που όμως... πέφτουν στο κενό! 

«Στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ γεωτρήσεις. Το πλωτό μας γεωτρύπανο Γιαβούζ, βρίσκεται επί του παρόντος σε συντήρηση μακράς διαρκείας. Αφού τελειώσει αυτό, ελπίζουμε ότι θα αρχίσουμε να τρυπάμε ξανά σε εκείνη την περιοχή» δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top