Κικίλιας: «Θα υπάρξει επιβράβευση για όσους εμβολιάζονται»

«Στέλνουμε στα νησιά και εμβόλια της Pfizer»

«Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή για άλλη μία σεζόν», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ξεκαθαρίζοντας πως «οδεύουμε βήμα - βήμα προς καλύτερες καταστάσεις από αυτές που έχουμε ζήσει».

Η λύση στην τεράστια υγειονομική κρίση περνάει μέσα από τον εμβολιασμό, όπως ανέφερε «Όταν θέλει ο άλλος να δουλέψει, να κινηθεί και να προσφέρει στην οικογένειά του τα προς το ζην και η οργανωμένη Πολιτεία έχει προσφέρει τη λύση, που είναι ο εμβολιασμός, από την ίδια την κοινωνία θα τεθεί το ζήτημα στους άλλους πολίτες. Πιστεύω ότι μόνη της θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Κορωνοϊός: Απρόθυμοι να εμβολιαστούν εμφανίζονται οι άνω των 60 ετών

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 6.258.000 και εκτίμησε πως ο στόχος για ανοσία (εμβολιασμός του 70% των πολιτών) θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κ. Κικίλιας ρωτήθηκε και για τον εμβολιασμό των παιδιών και το εάν θα κάνουν εμβόλιο πριν τη σχολική χρονιά. Όπως είπε, «δεν προτρέχουμε, περιμένουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα

Εξάλλου, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.

«Στέλνουμε στα νησιά και εμβόλια της Pfizer»

Στην ελληνική κυβέρνηση σκέπτονται τρόπους για να αυξήσουν το ποσοστό εμβολιασμένων στα νησιά, παροτρύνοντας τους κατοίκους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Σπρώχνουμε τόσο πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά, έτσι ώστε να τονώσουμε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση αυτή», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ενδεικτικά μίλησε για αποστολή εμβολίων σε Αίγινα, Νάξο, Κέρκυρα, Πάρο, Χίο, Κως, Σύρος, Θάσος, Λευκάδα, κλπ.

Θεμιτό το να υπάρξουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους

Αναφερόμενος στα προνόμια για τους εμβολιασμένους, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αυτό θα υπάρξει, αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί και όχι για τιμωρητικό μέτρο απέναντι στους μη εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται προνόμια, όπως:

-    το να επιτρέπεται η εστίαση και στους κλειστούς χώρους

-    το να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα

-    να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

«Είναι θεμιτό και λογικό να μπορούν να υπάρχουν κίνητρα και για τις πιο νεαρές ηλικίες των συμπολιτών μας. Αυτό θα γίνει όταν θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να επιλέγουν εμβόλιο. Δεν πρόκειται για την τιμωρία των υπολοίπων, αλλά για την δυνατότητα επιβράβευση όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Αφού θα δούμε το θέμα των κινήτρων και των προνομίων, θα ανοίξει η συζήτηση το φθινόπωρο για αυτό το μικρό ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top