Χρυσοχοΐδης: Κυκλοφορούν ελεύθεροι 117 επικίνδυνοι κακοποιοί λόγω ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει αύξηση της εγκληματοφοβίας, όχι της εγκληματικότητας»

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις από τον νόμο Παρασκευόπουλου στην αποφυλάκιση σκληρών κακοποιών, που αναζητούνται από την αστυνομία, έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε γενικευμένη επερώτηση, του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας στη Βουλή για την εγκληματικότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως υπάρχει αύξηση της εγκληματοφοβίας και της ανασφάλειας, και όχι της εγκληματικότητας, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά, που έγινε κάτι σπάνιο και ανήθικο για τα ήθη μας, που στραγγάλισαν την μάνα δίπλα στο μωρό της, μας ξεπερνά και μας εξοργίζει. Αλλά είναι ένα μοναδικό περιστατικό. Δε μεταφράζεται αυτό σε αύξηση της εγκληματικότητας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Γλυκά Νερά έγκλημα: Το βιογραφικό της ψυχολόγου και η απάντησή της

Αναφορικά με το ξεκαθάρισμα των μπράβων ανέφερε ότι αυτό το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται και παλαιότερα.

«Το 2018 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων», σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτή την κλιμάκωση «πρέπει να την σταματήσουμε αλλά δεν είναι ένα γενικό φαινόμενο».

Απαντώντας στην κριτική τα αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση παραμελεί την εγκληματικότητα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως στις 100 εργατοώρες της αστυνομίας σε ένα τυπικό μήνα με 700 συναθροίσεις στην Αθήνα, οι 4,6 εργατοώρες αφιερώνονται στις συναθροίσεις,  οι 67,4 στην αστυνόμευση και το έγκλημα, ενώ οι υπόλοιπες 28 σε διοίκηση και φύλαξη ευπαθών στόχων.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι 117 επικίνδυνοι κακοποιοί λόγω ΣΥΡΙΖΑ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου;», αναρωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός – το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά – ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών - Διαρρήξεων υπάρχουν 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα», είπε ο υπουργός.

Καταλήγοντας, τόνισε προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ, πάρχει χώρος συνεννόησης. Τα υπόλοιπα που μας λέτε είναι έπεα πτερόεντα ασυγχώρητης επιπολαιότητας και μηδενικής κοινωνικής ευαισθησίας».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top