Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι

Ενεργοποιείται αύριο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας το καλοκαίρι εφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην υιοθέτηση από την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid από αύριο, 1η Ιουνίου.

«Το γεγονός ότι από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19: Σε ισχύ από σήμερα - Πώς εκδίδεται

«Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου», υπογράμμισε.

Παράλληλα, σε μία παρέμβαση για τα θέματα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, με αφορμή την προκήρυξη για τις ομάδες προστασίας στα πανεπιστήμια, τόνισε πως η δέσμευση της κυβέρνησης θα γίνει πράξη χωρίς καθυστέρηση.

«Το επισημαίνω αυτό, διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει», είπε.

«Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι' αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top