Χρυσοχοΐδης από το Ζεφύρι: Ενισχύεται η αστυνόμευση στη Δυτική Αττική  

Δημιουργείται έδρα επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων στον Δήμο Αχαρνών

Στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική και στη δημιουργία έδρας επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Σπύρο Βρεττό.

Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική: Βρέθηκε «θρόνος» του Εσκομπάρ

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από σύσκεψη, στο Ζεφύρι, για τον απολογισμό της μέχρι τώρα εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου, «είμαστε εδώ σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά , πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό, καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεργάζεται με τους κατοίκους, να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη τους ενόχους, όσοι παραβατούν και όσοι παρανομούν, όσοι είναι καθέξιμοι εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, που χρησιμοποιούν όπλα αυθαίρετα, που κατά κάποιο τρόπο εμποδίζουν την ομαλή, ειρηνική, κοινωνική ζωή».

Καζάνι που βράζει η Δυτική Αττική – Γλέντια στους καταυλισμούς

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αχαρνών, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, Αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκπροσώπους του Δήμου και του Συλλόγου Αυλίζας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το κτήριο όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής και θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πρόκειται για ένα πρώην σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 4 κτήρια, στην Αυλίζα, συνολικής επιφάνειας 2.438 τ.μ.

Φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Χρυσοχοΐδης

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον Δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτίριο το οποίο τώρα είναι εγκαταλελειμμένο αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων, το Α.Τ. Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική.

Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας.

Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασία με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξήρε τη στενή συνεργασία που έχει εδώ και ένα χρόνο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαρίστησε τον Υπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον και βαρύτητα που έχει δώσει για την αντιμετώπιση των ζητημάτων εγκληματικότητας της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top