Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα

Για πανδημία: Σημαντικό το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό

Μητσοτάκης - Σάντσεθ

Το μήνυμα ότι έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα, όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο, που είχε μπροστά στις κάμερες, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είδαμε πια τα χειρότερα από τον Covid-19 και αναμένω να προχωρήσουμε προς το καλοκαίρι, όπου έχουμε μεγάλο κοινό συμφέρον να προωθήσουμε το πράσινο πιστοποιητικό, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούν να έρθουν οι επισκέπτες από την Βόρεια Ευρώπη στην Νότια Ευρώπη, που νομίζω ότι το θέλουν», είπε ο πρωθυπουργός.

Μαξίμου: Το θέμα με τις πατέντες των εμβολίων το έθεσε πρώτος ο Μητσοτάκης

Κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ο πρωθυπουργός είπε πως συνδέουν πολλά τις δύο χώρες και επεσήμανε: «Ιδιαίτερα μας απασχόλησε η επόμενη ημέρα της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα προωθείται το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό. Είναι μια επιλογή που προσωπικά είχα εισηγηθεί και τη στήριξε αμέσως η Ισπανία. Αποτελεί διαβατήριο για την πιο ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα του τουρισμού».

Ο πρωθυπουργος είπε πως πρέπει να αυξηθεί γρήγορα η παγκόσμια παραγωγή των εμβολίων και σημείωσε: «Η άρση των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών των εμβολίων μπορεί να είναι ένα μέρος μόνο της λύσης, αλλά είναι μια πολύ σημαντική διάσταση του προβλήματος. Ζητούμενο είναι πως θα επιτρέψουμε να παραχθούν περισσότερα εμβόλια και να εξαχθούν ανεμπόδιστα στις χώρες που το έχουν ανάγκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top