Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 21η Απριλίου

Σακελλαροπούλου: Είμαστε υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Είμαστε υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας» είναι το μήνυμα που στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Πέντε και πλέον δεκαετίες μετά τη μελανή σελίδα της 21.4.67, είμαστε υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας. Η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και με ομαλή λειτουργία των θεσμών, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις», σημειώνει η κα Σακελλαροπούλου.

«Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται. Και, στον δρόμο της Ευρώπης, η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter για την θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

«Πενήντα τέσσερα χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τα γεγονότα παραμένουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη. Οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, η λογοκρισία, η στέρηση της ελευθερίας του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση κατά της δικτατορίας, η θυσία των αγωνιστών, το Πολυτεχνείο, είναι γεγονότα που δείχνουν και σήμερα τον δρόμο», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά προσθέτει ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την απόφαση του ελληνικού λάου να αντισταθεί στον φασισμό και στους εκφραστές του.

Ακόμη, σημειώνει πως «η μάχη για τη Δημοκρατία είναι καθημερινή σε αυτήν την εποχή ιδιαίτερα με την υγειονομική και οικονομική κρίση που βιώνουμε. Φόβος για την ίδια τη ζωή, ανισότητες που διευρύνονται, ελευθερίες που περιορίζονται, όξυνση και πόλωση που διχάζει. Τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώνονται σε βάρος των εθνικών μας δικαίων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top