Βορίδης για ψήφο ομογενών: Αν δεν περάσει με 200 «ναι», απορρίπτεται

«Σε όλες τις χώρες αυτά τα προβλήματα λύνονται με την επιστολική ψήφο»

Εν αναμονή της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ, για το εάν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, μετά την άρση των προϋποθέσεων, είναι η κυβέρνηση.

«Περιμένω με αγωνία και ενδιαφέρον να δω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα διαμορφωθεί», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, έκανε λόγο για Έλληνες πολίτες, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ψήφος Αποδήμων: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές

«Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να πάρουν το αεροπλάνο να έρθουν ή να τους κάνει μια διευκόλυνση η Ελληνική Πολιτεία και να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Αυτό το ζήτημα συζητάμε», είπε ο κ. Βορίδης.

ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: «Όχι» σε Βορίδη – Απαντά με τροπολογία

Ο υπουργός εξήγησε ότι αν δεν περάσει με τις 200 ψήφους το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, τότε απορρίπτεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κατατεθεί το σχέδιο νόμου χωρίς τις δύο προϋποθέσεις, που είχαν αρχικά τεθεί, ως «προϊόν συμβιβασμού» - όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Βορίδης – για να υπάρξει συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτές ήταν ότι ο εκλογέας θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη κατά την τελευταία 35ετία και να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές αρχές κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος.

«Εάν πραγματικά πιστεύουν οτι δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των κατοίκων του εξωτερικού, είμαι όλος αυτιά, σε σχέση με τις προτάσεις τους. Αλλά δε θα έχουμε ψήφο α' και β' κατηγορίας» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top