ΥΠΠΟA για Ακρόπολη: Fake Νews ΣΥΡΙΖΑ για ταμπέλα με το όνομα Μενδώνη

Σκληρή κόντρα μετά από δημοσίευμα για την πινακίδα  

Μενδώνη Ακρόπολη

Κατηγορηματικά διέψευσε το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμμού δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή»  με τίτλο «Λίνα Μενδώνη: Ετοιμάζει μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη». 

Η μία από τις δύο πινακίδες στην Ακρόπολη στην οποία γίνεται αναφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά όχι στην Υπουργό Λίνα Μενδώνη     

ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία Λίνας Μενδώνη στον βράχο της Ακρόπολης

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το δημοσίευμα καταλογίζει στην Υπουργό Πολιτισμού πρόθεση «να βάλει το όνομά της στην Ακρόπολη, σε «ειδική μαρμάρινη επιγραφή» που θα τοποθετηθεί, όχι σε ένα, αλλά σε τρία σημεία του μνημείου, στην Πύλη Μπελέ στα Προπύλαια, στη βάση του αναβατορίου, στον Περίπατο της Ακρόπολης και στην κορυφή του αναβατορίου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρο του Ερεχθείου».

Υποστηρίζει επίσης ότι  «αυτό προβλέπεται στη σύμβαση δωρεάς που υπογράφτηκε μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας «Αριόνα» για τη χορηγία κατασκευής του ανελκυστήρα, ανανέωσης του φωτισμού της Ακρόπολης και τις αμφιλεγόμενες "τσιμεντοστρώσεις"» και συμπληρώνει: 

«Ποτέ δεν έχει γραφτεί το όνομα χορηγού, πόσο μάλλον υπουργού, σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Προφανώς η υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη πρέπει να αφήσει παρακαταθήκη την αριστεία της πάνω στο εμβληματικό μνημείο». 

Γλυπτά Παρθενώνα: Η απάντηση της Μενδώνη στον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού

FAKE NEWS ΚΑΙ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ»  ΑΠΑΝΤΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού κάνει λόγο για «fake news», ενώ έδωσε στη δημοσιότητα  τις φωτογραφίες από τις επιγραφές. 

πινακίδα Ακρόπολη

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:     

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.
Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ  

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως παρά τη διάψευση και τις φωτογραφίες επέμειναν και επικαλέστηκαν  τη Σύμβαση Δωρεάς που έστειλε η Λ. Μενδώνη στη Βουλή αναφέρει στο άρθρο 9 για την Αναφορά Δωρεάς: «Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: "Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top