Στην εκδήλωση για τον Καποδίστρια στο Κυβερνείο της Αίγινας ο Δένδιας

Με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος «Η Αίγινα του Καποδίστρια»

Νίκος Δενδιας

Στην Αίγινα με αφορμή την παρουσίαση του Ιστορικού Λευκώματος «Η Αίγινα του Καποδίστρια» βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Το λεύκωμα είναι δίγλωσσα και αναδεικνύει τον ιστορικό ρόλο του νησιού  ως τόπου εγκαθίδρυσης της πρώτης κυβέρνησης του νέου ελληνικού κράτους υπό τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας στην σύντομη τοποθέτηση του τόνισε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, να βρίσκομαι στην παρουσίαση του λευκώματος που αποδεικνύει το αποτύπωμα της διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια. Εδώ υπογράφηκαν η πρώτη διοικητική διαίρεση της χώρας, η αναδιάρθρωση της Παιδείας και του στρατεύματος. Ολοκληρώθηκε η αναγνώριση του Κράτους και η προσάρτηση περισσότερων περιοχών. Στο Υπουργείο Εξωτερικών φυλάσσονται όλες οι επιστολές του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, εδώ λοιπόν στην Αίγινα σχεδιάστηκε η Ελλάδα».

Λάσετ: Να στηρίξουμε την Ελλάδα – Χρειάζονται δίαυλοι και με την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να βοηθήσει στη διάδοση της ιστορίας, με την δράση  ένας αριθμός από το λεύκωμα, να δοθεί σε ξένους ηγέτες που θα μας επισκεφτούν, καθώς και σε σχολεία.

Κλείνοντας ο κ. Δένδιας ανέφερε την ρήση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας  Κωνσταντίνου Τσάτσου για τον Ιωάννη Καποδίστρια πως «οι μεγάλοι νεκροί μιλούν και όσοι μπορούν ας τους ακούσουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top