Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι πρέπει να πάνε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ για το ραντεβού

Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες, ανέφερε ο Πιερρακάκης

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (νοσήματα Α). 

«Αφορά 243.000 άτομα αυτή η κατηγοριοποίηση. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη και περίπλοκη, καθώς τα νοσήματα είναι πολλά. Κάθε νόσημα έχει έναν κωδικό. Και οι κωδικοί νοσημάτων είναι περίπου 73.000. Η Επιτροπή έχει ξεχωρίσει 150 κωδικούς και μέσα σε αυτούς έχει κάνει και διάφορα “παντρέματα”, όπως πόσο καιρό νοσεί κάποιος ή πότε ξεκίνησε την αγωγή που ακολουθεί», είπε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης για λιανεμπόριο: Έτοιμο το εργαλείο για sms στο 13032

«Με την άυλη συνταγογράφηση, μπορούμε να πάρουμε τα ΑΜΚΑ και να βρούμε όσους πρέπει. Από τους 243.000, βρήκαμε 76.000 που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αυτοί μέχρι το απόγευμα θα πάρουν sms για το ραντεβού τους και για το που θα εμβολιαστούν», εξήγησε.

Πιερρακάκης για λιανεμπόριο: Έτοιμο το εργαλείο για sms στο 13032

Παράλληλα, τόνισε ότι αν γραφτεί κάποιος τώρα στην άυλη συνταγογράφηση, δεν τον «πιάνει» το μέτρο, καθώς τα sms έχουν «φύγει». Οι υπόλοιποι που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες θα πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή σε κάποιο φαρμακείο για να κλείσουν το ραντεβού τους. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «το θέμα είναι να ξέρει κάποιος αν ανήκει όντως στην εν λόγω κατηγορία συμπολιτών μας, για αυτό και πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον γιατρό τους, για να το προσδιορίσουν ακριβώς, μέσω και της πλατφόρμας emvolio.gov.gr».

Ακολουθούν οι ηλικιακές κατηγορίες 70-74 και 64-69 τις επόμενες εβδομάδες και έπονται οι υπόλοιποι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με τα νοσήματα Β και είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών. Αυτοί υπολογίζονται γύρω στις 900.000.
.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top