«Τρικούβερτος» καβγάς Γεραπετρίτη - Ραγκούση στη Βουλή για τον Λιγνάδη

Το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Μενδώνη προκάλεσε αντιπαράθεση

«Καμία συγκάλυψη από την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν υπήρξε στην υπόθεση Λιγνάδη. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου για όλους και εμείς κάνουμε αυτό που επιβάλει το σύνταγμα και ο νόμος».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον  ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη .

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Κεραμέως για κακοποίηση μαθητών από τον Λιγνάδη 

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γεραπετρίτη στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης.
 
Ο κ. Ραγκούσης, ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, επικρίνοντας την ότι δεν προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη και ότι με τροπολογία κατήργησε τον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί επί ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για να διορίσει τον κ. Λιγνάδη. 

Μηταράκης για κακοποίηση προσφυγόπουλων: Αποτροπιασμός - Όλα στο φως


«Η κ. Μενδώνη ζήτησε την ίδια μέρα μετά την ανώνυμη συνέντευξη την παραίτηση του. Ακολουθήσαμε την οδό του Συντάγματος και του κράτους δικαίου που ισχύει για όλους. Δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη εμείς όπως κάνατε εσείς», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν απάντησε γιατί η κ. Μενδώνη δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν έγινε η καταγγελία του Νίκου Σ. ούτε γιατί δεν έχει προχωρήσει η κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη, ενώ δεν έχει κατασχεθεί το κινητό του τηλέφωνο και δεν έχει γίνει άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του.
 
Ακόμα ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία του υπουργού Επικρατείας, σημειώνοντας ότι «καταλαβαίνει την αγανάκτηση του στο χάσταγκ "ΝΔ-Παιδεραστές", ωστόσο όπως είπε δεν μπορεί να μην θέσει «το μέγα ερωτηματικό αν είναι ειλικρινής ή υποκριτής».

Γεωργιάδης για Μενδώνη: «Τη μισούν γιατί ξεμπλόκαρε όλες τις επενδύσεις» 

«Θα πιστέψω ότι είστε ειλικρινής αν με την ίδια ευαισθησία που διαμαρτύρεστε γι' αυτό το χάστανγκ ν πάρετε θέση για την απροσχημάτιστη χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Αλλιώς είστε επιλεκτικά ευαίσθητος», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Ανταπαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης, εξέφρασε την έντονη αγανάκτηση του με το χάσταγκ, χαρακτηρίζοντάς το «επαίσχυντο» και τονίζοντας ότι «είναι δολοφονία τμήματος μιας ολόκληρης κοινωνίας». Παράλληλα επιτέθηκε στον Γιάννη Ραγκούση, χαρακτηρίζοντας τον «πρωτομάστορα του συμψηφισμού».
 
«Γίνεστε αγωγός δημαγωγίας σε αυτό τον ιερό χώρο. Ποια είναι η σχέση με το ζήτημα που συζητάμε, η δήλωση Χρυσοχοΐδη; Ζητάτε να απαντήσουμε γιατί δεν διαπομπεύσαμε τον κ. Λιγνάδη ενώ δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία; Γιατί η Ελλάδα διατηρεί το συνταγματικό τεκμήριο του κράτους δικαίου; Ο κ. Λιγνάδης αποχώρησε ως όφειλε και πήγε στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε. Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα μας επιβάλει. Αν για εσάς το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι περιττά εμπόδια να μας το πείτε», επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε:
 
«Αυτή η κυβέρνηση εντολές για κατ’ οίκον έρευνες και άρση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων, δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. Αυτά τα ξεχάσαμε στις εκλογές του 2019».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top