Ελληνοτουρκικά: «Δίπλα στη Λήμνο το Τσεσμέ» λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Ζητά αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών η Άγκυρα

Η Τουρκία βάζει πάλι «φωτιά» στο Αιγαίο, με τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι το πλοίο «Τσεσμέ» βρίσκεται μια ανάσα από τη Λήμνο. Την ίδια στιγμή, η Αγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προκαλεί.

Nίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Η Τουρκία δημοσίευσε χάρτη όπου φαίνεται το πλοίο «Τσεσμέ» να βρίσκεται βρίσκεται μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Αν και εξακολουθεί να πλέει με κλειστό τον πομπό του, διαρροές στο πρακτορείο Anadolu από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, λένε ότι βρίσκεται ήδη στην περιοχή της παράτυπης Navtex και πως ξεκίνησε τις «νόμιμες» εργασίες του.

«Προκλητικές οι δραστηριότητες της Ελλάδας»

Πηγές ασφαλείας στην Τουρκία προσπαθούν να κάνουν το «άσπρο-μαύρο» λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί.

Από τη μεριά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ότι «η παράτυπη αυτή Navtex για τη δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου, ήταν μια αχρείαστη ενέργεια. Δε βοηθάει η διατήρηση του κλίματος. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λέει ότι προσβλέπει σε κινήσεις προς αποκλιμάκωση».

Παράλληλα, η Τουρκία από τη μεριά της ζητά την αποστρατικοποίση των νησιών. «Τα νησιά με τις συνθήκες της Λωζάνης και του Λονδίνου σου δόθηκαν με τον όρο της αποστρατικοποίησης. Εσύ το χάλασες αυτό το στάτους, άρα ο όρος με τον οποίο σου δόθηκε η κυριαρχία καταργήθηκε!» είπε απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top