Κρίσιμη η κατάσταση στις ΜΕΘ - Σύσκεψη συγκάλεσε ο Κικίλιας    

Συναγερμός στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας 

Η αυξανόμενη πίεση που δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων της Αττικής και η καλύτερη διαχείριση της κατάστασης βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός: Οι 13 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Όπως μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμμαλλου, η  κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν  στη σύσκεψη ήταν  πως οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής. 

Για τον λόγο αυτό ζήτησαν να υπάρχει επαγρύπνηση εξαιτίας των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid, ενώ συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας. 

Αύξηση 18% στον αριθμό των διασωληνωμένων μέσα σε 12 μέρες

Στη σύσκεψη που έγινε στο Υπoυργείο Υγείας, συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Υγείας ο αναπληρωτής Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Διοικητές των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, καθώς και οι επικεφαλής της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας. Η πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ  στην Αττική είναι μεγάλη. Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων αυξήθηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα με 148 νέες διασωληνώσεις. Χθες  ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 1.460 κρούσματα, ενώ 325 είναι οι διασωληνωμένοι. Πολύ ψηλά βρίσκεται η Αττική με 741 κρούσματα, ενώ 142 ήταν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. 28 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων από χθες σε «σκληρό»  lockdown  μπήκαν οι δήμοι Ευόσμου Θεσσαλονίκης και Καλύμνου. 

Χαρδαλιάς: Οι περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» και «κόκκινο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top