Σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Μενδώνη

Ζητά να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες

Τι δηλώνει η δικηγόρος του άνδρα που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση. Δείτε τι είπε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Mηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Σε αυτήν ζητά να διερευνηθεί σε βάθος από τη δικαιοσύνη η υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από τον χώρο του θεάτρου.

Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση. 
Δηλώνει, επίσης, ότι θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.

Tσίπρας για καταγγελίες στο θέατρο: «Η συγκάλυψη είναι μεγάλυτερο έγκλημα»

Να σημειωθεί ότι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom», αναφέρει η ανακοίνωση της υπουργού προς τους διαπιστευμένους συντάκτες. 

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία σχετικά με το κύμα καταγγελιών των τελευταίων εβδομάδων που αφορά στον χώρο του θεάτρου, ο οποίος πλήττεται από περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και λεκτικής ή σωματικής βίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top