Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Κεραμέως στη Βουλή για κορωνοϊό και πορείες

«Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι καταγγέλλετε αύξηση κρουσμάτων»

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Νίκη Κεραμέως σημειώθηκε στη Βουλή, όπου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αναστολή της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως, σε διαφορετική περίπτωση, η ευθύνη ενδεχόμενης επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης από τις μαζικές συγκεντρώσεις που θα διεξαχθούν εναντίον του επίμαχου σχεδίου νόμου θα ανήκει αποκλειστικά στην αρμόδια υπουργό και την κυβέρνηση.

«Η σκέψη και ο φόβος όλων μας είναι αν θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε, να μην κολλήσει γιαγιά, ο παππούς, οι γονείς, τα σπίτια… Έχουμε κρούσματα στα σχολεία κι εσείς προχωράτε ακάθεκτοι», είπε ο κ. Τσίπρας.

Νομοσχέδιο για ΑΕΙ: Απορρίφθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ να «παγώσει» η συζήτηση

«Ενώ βρισκόμαστε σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, που οι λοιμωξιολόγοι μιλάνε για ένα τρίτο κύμα, που έρχεται, εσείς επιμένετε να έρχεστε εδώ να προχωρήσετε να νομοθετήσετε, να ψηφίσετε σε αυτές τις συνθήκες. Κατανοείτε ότι με αυτό τον τρόπο δεν προκαλείται μόνο την αντιπολίτευση, τις λειτουργίες της Δημοκρατίας, αλλά και την κοινή γνώμη. Εκτός και αν και το κάνετε ακριβώς γι’ αυτό: για να περάσετε το νομοσχέδιο στα μουλωχτά χωρίς θόρυβο», είπε.

«Σας ζητώ την ύστατη στιγμή να αναστείλετε την ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έντονης έξαρσης της πανδημίας. Θα οδηγούσε στην αποκλιμάκωση. Και φέρτε το ίδιο νομοσχέδιο όταν θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της εξάπλωσης του ιού. Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δεν καταλαβαίνει τον πόνο του μέσου πολίτη  

Παράλληλα, απαντώντας στις αντιδράσεις για τη χθεσινή του δήλωση, ότι αποδέχεται ότι υπάρχει ρίσκο να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό στις πορείες, είπε, απευθυνόμενος στηον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη: «Άλλαξε εσκεμμένα τις λέξεις από τη συνέντευξή μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο ενδεχόμενης επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες πολιτών. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν δέχομαι το ρίσκο και απάντησα βεβαίως γι’ αυτό ζητώ από τη κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, αν θέλει και νοιάζεται. Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω το ρίσκο. Προφανώς και το κατάλαβε ο εκπρόσωπός σας αλλά σε αυτό το σημείο αθλιότητας έχετε πέσει».

Κεραμέως: «Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι καταγγέλλετε αύξηση κρουσμάτων»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, είπε ότι κάνει προσπάθεια ανασκευής των δηλώσεών του και εκτίμησε πως αυτός ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συνεχιστεί η συζήτηση στη βουλή.

«Είπε “βεβαίως δέχομαι το ρίσκο”. Δέχεται ο κ. Τσίπρας το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος; Δέχεται αυτή την ευθύνη; Το λέμε απερίφραστα! Δεν θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή για να σταματήσει η συζήτηση για δηλώσεις τους. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί διαδηλώνει το βράδυ καταγγέλλει για κρούσματα.  Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έκανε μια πρωτοφανή δήλωση και προσπάθησε να ανασκευάσει σήμερα Ίσως γι ‘αυτό θέλει να κλείσει η βουλή», τόνισε.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είπε πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος, που έκανε.

«Η χθεσινή του τοποθέτηση ανατρίχιασε τον ελληνικό λαό. Είναι αθλιότητα να παραδέχεστε ότι υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία και να εγκαλείτε την κυβέρνηση γιατί παίρνει μέτρα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top