Lockdown: Τι εισηγείται η επιτροπή για σχολεία και καταστήματα

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 για την Αττική

Αρνητική στο ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 είναι η κυβέρνηση, την ώρα έχει στα χέρια της τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, για τα νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εισηγείται τη διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 5.00, ενώ στις άλλες «κόκκινες» περιοχές φαίνεται να παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 18:00. και 05:00  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, την ώρα που η Αττική φλερτάρει με το «κόκκινο», η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να προκαλέσει χειρότερη συμφόρηση».

Mακρή: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές

«Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο”, θα εξεταστεί ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν. Η Αττική, και λόγω μεγέθους και κλίμακας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως να μην μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού, τα οποία θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα», είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1.

Lockdown: Εξετάζεται η κυκλοφορία με βάση τον αριθμό ταυτότητας

Η κα Πελώνη τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως είναι «από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν ακόμα “πράσινες” περιοχές».

Οι εισηγήσεις της επιτροπής για σχολεία και καταστήματα 

«Πράσινο» φως για το άνοιγμα των σχολείων από την 1η Φεβρουαρίου δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, όπου οι μαθητές Λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. 

Mακρή: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές

Αυτό σημαίνει ότι, εάν η Αττική αποφασιστεί να μπει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, τότε οι μαθητές Λυκείου δε θα επιστρέψουν στα θρανία. 

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, οι ειδικοί προτείνουν την επιστροφή του click away, όπως στις γιορτές.

Σχετικά με τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, τα κοσμηματοπωλεία, αλλά και τα βιβλιοπωλεία, η εισήγηση των ειδικών είναι να λειτουργήσουν με click in shop, δηλαδή αγορές με ραντεβού στο κατάστημα και υπό αυστηρά μέτρα.

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής προτείνουν να συνεχίζουν να λειτουργούν όπως σήμερα, δηλαδή με ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έδωσε το «ΟΚ» και για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά μόνο στις «πράσινες» περιοχές.

«Πράσινο» φως για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η κυβέρνηση, βάσει των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων, και αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 18.00 το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top