Σε Ιταλία και Πορτογαλία ο Δένδιας την Τετάρτη 13/1 

Και επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας στην Αθήνα την Πέμπτη 

Νίκος Δένδιας Λουίτζι Ντι Μάιο

Συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο ο  Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος  θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, διαδοχικά στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Δένδιας: Αύξηση του χώρου εθνικής κυριαρχίας για πρώτη φορά από το 1947

Στη Ρώμη ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του,  Luigi Di Maio, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. για το α΄εξάμηνο του 2021. Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Augusto Santos Silva και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των ευρω-τουρκικών σχέσεων.

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Ξεκινούν 25 Ιανουαρίου!  

Επίσκεψη του  Υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας B. Osmani στην Αθήνα 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη  στην Αθήνα.,  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία Μνημόνια Συνεργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του Invest North Macedonia.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top