Σαρλ Μισέλ: Ενθαρρύνουμε απευθείας συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας

Συζητήσεις και για το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Σάρλ Μισέλ

Η ΕΕ επιθυμεί σεβασμό από πλευράς Τουρκίας τόσο για την ίδια όσο και για τα κράτη μέλη και ενθαρρύνει τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως και τις συζητήσεις για το κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, δήλωσε από τη Λισαβόνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο κ. Μισέλ, ερωτηθείς σχετικά με τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου για την Τουρκία και το πώς αυτές συνδέονται με την επιδίωξη της ΕΕ για στρατηγική αυτονομία, υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβρη ελήφθη η απόφαση για την Τουρκία σε συνέχεια του πλαισίου του Οκτωβρίου. «Κάναμε ακριβώς που είχε προγραμματιστεί, αναλύσαμε την κατάσταση και λάβαμε αποφάσεις για την Τουρκία. Θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας τον Μάρτιο και ενθαρρύνουμε τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επίσης τις συζητήσεις για το κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Και ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Θέλουμε να δούμε τον σεβασμό απέναντι στην ΕΕ και τα κράτη μέλη», υπογράμμισε.

Τι είπε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο υπενθύμισε την οικονομική επένδυση που πραγματοποίησε η ΕΕ στην ανάπτυξη των εμβολίων και η οποία απέδωσε ότι σε εννέα μήνες αναπτύχθηκε εμβόλιο «κάτι που πριν από ένα έτος ήταν άγνωστο». Σημείωσε ότι στο τέλος Δεκέμβρη δόθηκε έγκριση, ενώ υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένουμε την έγκριση του δεύτερου εμβολίου.

«Η Κομισιόν με την υποστήριξη των Κρατών Μελών εργάζεται μέρα και νύχτα να αυξήσουμε τις δόσεις που θα είναι διαθέσιμες», είπε, αλλά υπενθύμισε ότι πρέπει να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΜΑ που αποτελεί και την εγγύηση για την ασφάλεια.

Παρέπεμψε, δε, στο χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν, το οποίο όμως, όπως προειδοποίησε, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την παραγωγική ικανότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top