Χαρδαλιάς: Αυτοί οι κανόνες ισχύουν πλέον για τα χερσαία σύνορα 

Αναλυτικά τι ισχύει για κάθε συνοριακή διάβαση ξεχωριστά  

Τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν από σήμερα στα σύνορα της χώρας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.   

Αποκάλυψη Star: Προς κλείσιμο όλα τα χερσαία σύνορα με εντολή Μητσοτάκη

«Είναι φανερό ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα, με τους δείκτες θετικότητας να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας» ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τον σημερινό αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος είναι μειωμένος σε σχέση με χθες,  αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.   

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πάντως ότι πλέον έχει βελτιωθεί σαφώς η κατάσταση στα Γιάννενα.    

Νέα μέτρα για Βόρεια Ελλάδα: Μερικό κλείσιμο συνόρων, αυστηρότεροι έλεγχοι

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ 

Όσον αφορά ειδικότερα τα μέτρα για τα σύνορα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι από σήμερα το πρωί ισχύουν τα εξής:    

•    Από τον Προμαχώνα η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι μπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
•    Από την Κακαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο. Επιπρόσθετα, εισερχόμενοι από την Κακαβιά μπαίνουν υποχρεωτικά σε 7ήμερη καραντίνα.
•    Το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλοπηγής είναι από σήμερα το πρωί κλειστό.   
•    Από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
•    Οι συνοριακές διαβάσεις σε Νυμφαίο, Ορμένιο και Εξοχή είναι ανοικτές μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο, αλλά και μόνο για τον οδηγό του οχήματος.

Για την είσοδο στη χώρα εξακολουθεί να απαιτείται PLF και η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR το οποίο να έχει διεξαχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν, ενώ πλέον όλοι οι εισερχόμενοι υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να επαληθευτεί η ορθότητα του τεστ. Επιπλέον, στους οδηγούς των εμπορευματικών  μεταφορών θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top