Κουμουτσάκος: Σοβαρή πρόκληση το περιστατικό με το αεροσκάφος

«Θα υπάρξει απάντηση»

Σοβαρή πρόκληση χαρακτήρισε τη νέα τουρκική πρόκληση, όπου οι Τούρκοι «κράτησαν» στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ για 20 λεπτά, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι πρωτόγνωρη καθώς έφτασε σε ένα σημείο που ήταν αρνητικό για την ίδια την ασφάλεια της πτήσης, πέραν της πρόκλησης αυτής κάθε αυτής. Δεν είναι μια φιλική ενέργεια, αυτό είναι σαφές» ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης.

Η Τουρκία κράτησε 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια

Όπως τόνισε, πρόκειται για σοβαρή πρόκληση και έχει ιδιαίτερη σημασία, και πολιτική και διπλωματική, γιατί το πράττει λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινές εργασίες του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

«Δηλαδή εν γνώσει της Τουρκίας, ότι θα είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειo, προβαίνει σε αυτή την κίνηση», τόνισε.

«Είναι σαφές πως η Τουρκία έχει επιλέξει ένα σταθερό δρόμο διαρκούς έντασης, μια στρατηγική διαρκούς πίεσης και πως το προηγούμενο διάστημα αποκλιμάκωσης φαίνεται περισσότερο ότι ήταν ένα διάλειμμα ένας τακτικός χειρισμός ενταγμένος στην στρατηγική της έντασης», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι για «ατσαλένια νεύρα και γρανιτένια αποφασιστικότητα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top