Σταϊκούρας: Τον Οκτώβριο θα «πέσει» σημαντική ρευστότητα στην οικονομία

Προανήγγειλε και τέταρτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής

Δείτε τι είπε για την επιστρεπτέα προκαταβολή και το πότε θα χαρίζεται μέρος του κρατικού δανείου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προ ημερών

«Η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ πιο ώριμο σημείο από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στο CNN Greece, o υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα «πέσει» σημαντική ρευστότητα στην ελληνική οικονομία ώστε να δοθεί ανάσα σε πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προανήγγειλε και τέταρτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής

Σύμφωνα με τον υπουργό, πάνω από 165.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα χαρίζεται μέρος του δανείου

«Είναι κρίσιμο να τρέξουμε άμεσα τις διαδικασίες για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν στην τελική φάση το αίτημά τους, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση», η οποία σύμφωνα με το υπουργείο θα φτάσει το 1,5 δισεκ. ευρώ. μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, προανήγγειλε έναν τέταρτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής τον Νοέμβριο, όπου «υπάρχουν σκέψεις» να ενσωματωθούν σε αυτόν επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Αναφερόμενος στον δεύτερο κύκλο των εγγυοδοτικών προγραμμάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος, είπε ότι αυτός ο νέος κύκλος θα είναι πιο πολύ προσανατολισμένος προς τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις.

«Έχουν βγει τα στοιχεία και μαζί με τον προηγούμενο κύκλο εκτιμούμε ότι αναμένεται να προσεγγίσει τα 6 δισεκ. ευρώ», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top